Bahan-bahan Untuk Kek :-
- *100g tepung hongkong/tepung kek
- *60g tepung jagung
- *1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu besar ovalette
- 100g gula kastor
- 4 biji telur
- 2 biji kuning telur
- 50ml air sejuk/susu cair
- 75g mentega cair
Cara Membuat :-
- Ayakkan dahulu bahan yang bertanda*
- Campurkan semua bahan di atas kecuali mentega cair.
- Pukul sampai gebu baru masukkan mentega cair...Sebatikan.
- Bakar dalam oven pada suhu 160c-170c selama 45 minit @ sehingga masak.
Bahan-bahanUntuk Cream
- 250g cream cheese
- 120g susu pekat manis
- 50ml Susu Cair/Susu Segar/UHT Whipping cream
- *Campurkan semua bahan di atas hingga sebati, adunan ini memang cair. (bagi yg nak cair lagi sedikit Susu Cair/susu Segar/UHT Whipping Cream ye)
Untuk Hiasan
1 buku (250g) cheddar cheese, diparut.
Cara penyediaan
- Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping,tuangkan cream cheese di atas kepingan pertama.
- Lapiskan dengan kek,tuang semua baki cream cheese tadi.
- Parutkan cheddar cheese di atas kek. Siap.
~ Selamat Mencuba ~